Vervolg cursus

Na de jonge hondencursus te hebben gevolgd en je hond is ouder dan 8 maanden dan bieden we de mogelijkheid verder te gaan met de gevorderden cursus.

 

In de vervolgcursus besteden we aandacht aan:

Oefeningen als af en zit op afstand,, apporteren, blijf met de baas uit het zicht, los volgen, commando's uitvoeren tijdens het volgen, wachten, staan, betasten, vooruit sturen, sprong over de horde, etc etc

 

Lesindeling

We hebben de lessen onderverdeeld in blokken van 5 lessen. De lessen kosten € 12,50 per keer en we vragen de kosten van 5 lessen bij aanvang van het eerste lesuur te voldoen. Je kunt na deze 5 lessen verder gaan zolang je wilt want daarop gaan we uiteraard verder. De baas kan zo bepalen wat hij / zij belangrijk vindt om te leren zonder gelijk ergens voor een lange aan vast te zitten. ook kun je eens komen kijken of een proefles volgen. Een proefles kost € 12,50.We delen groepen in op leeftijd van de hond maar ook op ras c.q. formaat. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten

 

Doel van de lessen

We gaan vooral het gedrag van de hond leren kennen en begrijpen. De vraag, "waarom doet je hond dat" en hoe doen honden het in de natuur leert ons mensen het gedrag beter begrijpen en ongewenst gedrag te leren voorkomen ( door uitdoving ). Aan bod komen oefeningen als zit, plaats, voer negeren op straat, wandelen zonder trekken, af etc etc. We willen graag dat we een stress loze hond hebben die deel uitmaakt van ons gezin. De lessen worden dan ook op een positieve manier gegeven, geen slipkettingen etc. We willen dat de band tussen baas en hond niet verstoord raakt. Straffen is op zich natuurlijk niet altijd te voorkomen, daar is ook niks mis mee maar dan wel op een "hondse" manier... we komen daar uitgebreid op terug in de cursus.

 

Wat mag u meenemen naar de cursus:

Meenemen: riem ( geen ketting ) van c.a. 2 meter halsband of tuigje ( geen slipketting of sliptuigje), speeltje, beloningsbrokjes ter grote van een erwt en eventueel een kleedje.

 

Iedereen van het gezin is welkom

Uiteraard is iedereen van het gezin welkom om te komen kijken tijdens de lessen. Zo worden de overige gezinsleden ook betrokken bij hun gezinslid en is het alleen maar leuk en leerzaam. Na de les is er gelegenheid de hondjes met elkaar te laten spelen en drinken we nog een kopje koffie / thee en heeft u gelegenheid vragen te stellen.