Puppy Training

puppycursus

 

De eerste indrukken die uw pup krijgt zijn van groot belang voor de rest van zijn leven. Een goed gesocialiseerde pup zal later minder of geen stress ervaren in bepaalde situaties. Daarom vinden wij het belangrijk dat de pup op cursus komt zodra deze bij de nieuwe eigenaar is. Het is ook belangrijk dat de pup bij de nieuwe eigenaar goed van start gaat en gewenst gedrag goed wordt aangeleerd om van uw pup een vrolijke, sociale en gehoorzame hond te maken.

Tijdens de lessen besteden we vooral aandacht aan:

Naast aandacht voor het gedrag en lichaamstaal gaan we ook in op de verzorging, zindelijkheid, bijtgedrag, opspringen, spelen. Verder gaan we leuke oefeningen doen zoals de zit, af . plat, voer negeren van straat, aandachtsoefening, hier komen etc etc

 

Lesindeling

We hebben de lessen onderverdeeld in blokken van 5 lessen. De lessen kosten € 12,50 per keer en we vragen de kosten van 5 lessen bij aanvang van het eerste lesuur te voldoen. Je kunt na deze 5 lessen verder gaan zolang je wilt want daarop gaan we uiteraard verder. De baas kan zo bepalen wat hij / zij belangrijk vindt om te leren zonder gelijk ergens voor een lange aan vast te zitten. ook kun je eens komen kijken of een proefles volgen. Een proefles kost € 12,50 deze dient bij aanvang contant betaald te worden. We delen groepen in op leeftijd van de hond maar ook op ras cq formaat. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten.

 

Doel van de lessen

We gaan vooral het gedrag van de hond leren kennen en begrijpen. De vraag, "waarom doet je hond dat" en hoe doen honden het in de natuur leert ons mensen het gedrag beter begrijpen en ongewenst gedrag te leren voorkomen ( door uitdoving ). Aan bod komen oefeningen als zit, plaats, voer negeren op straat, wandelen zonder trekken, af etc etc. We willen graag dat we een stressloze hond hebben die deel uitmaakt van ons gezin. De lessen worden dan ook op een positieve manier gegeven, geen slipkettingen etc. We willen dat de band tussen baas en hond niet verstoord raakt. Straffen is op zich natuurlijk niet altijd te voorkomen, daar is ook niks mis mee maar dan wel op een "hondse" manier... we komen daar uitgebreid op terug in de cursus.

 

De socialisatielessen

Met de pups gaan we ook naar de kinderboerderij en naar het centrum van Assen. Dat is op een doordeweekse ochtend of middag en wordt zoveel mogelijk afgestemd op een moment dat iedereen kan omdat dit een hele belangrijke les is.

 

Wat mag u meenemen naar de cursus:

Uiteraard is iedereen van het gezin welkom om te komen kijken tijdens de lessen. Zo worden de overige gezinsleden ook betrokken bij hun gezinslid en is het alleen maar leuk en leerzaam. Na de les is er gelegenheid de hondjes met elkaar te laten spelen en drinken we nog een kopje koffie / thee en heeft u gelegenheid vragen te stellen.


Blank Image

Contact 

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen. Klik op de link hier onder.
 

Contact