Jonge honden cursus

Na de puppycursus is er de mogelijkheid door te gaan met de jonge hondencursus. Deze cursus gaat dieper in op het gedrag van de hond en de zaken die op dat moment aan de orde zijn zoals bv tandenwisselen en een mogelijke aankomende pubertijd. De pup wordt een puber en wordt zelfstandiger.

 Tijdens de lessen besteden we vooral aandacht aan: 

Hier komen
Aan de voet
Volgen
Wandelen zonder trekken
Voorkomen
Aandacht vragen
Blijf
Interactie met je hond
Vooruit
Af
Lichaamstaal
Zit op afstand

Lesindeling 

We hebben de lessen onderverdeeld in blokken van 5 lessen. De lessen kosten € 12,50 per keer en we vragen de kosten van 5 lessen bij aanvang van het eerste lesuur te voldoen. Je kunt na deze 5 lessen verder gaan zolang je wilt want daarop gaan we uiteraard verder. De baas kan zo bepalen wat hij / zij belangrijk vindt om te leren zonder gelijk ergens voor een lange aan vast te zitten. ook kun je eens komen kijken of een proefles volgen. Een proefles kost € 12,50.We delen groepen in op leeftijd van de hond maar ook op ras cq formaat. De groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten

 

Doel van de lessen

We gaan vooral het gedrag van de hond leren kennen en begrijpen. De vraag, "waarom doet je hond dat" en hoe doen honden het in de natuur leert ons mensen het gedrag beter begrijpen en ongewenst gedrag te leren voorkomen ( door uitdoving ). Aan bod komen oefeningen als zit, plaats, voer negeren op straat, wandelen zonder trekken, af etc etc. We willen graag dat we een stressloze hond hebben die deel uitmaakt van ons gezin. De lessen worden dan ook op een positieve manier gegeven, geen slipkettingen etc. We willen dat de band tussen baas en hond niet verstoord raakt. Straffen is op zich natuurlijk niet altijd te voorkomen, daar is ook niks mis mee maar dan wel op een "hondse" manier... we komen daar uitgebreid op terug in de cursus. 

 

Spelletjes

Tijdens de lessen is er ook ruimte voor afwisseling. Zo kunnen de hondjes door de tunnel en doen we zoek en speurspelletjes.

 

Wat mag u meenemen naar de cursus:

Meenemen: riem ( geen ketting ) van ca 2 mtr. halsband of tuigje ( geen slipketting of sliptuigje), speeltje, beloningsbrokjes ter grote van een erwt en eventueel een kleedje.

 

Iedereen van het gezin is welkom

Uiteraard is iedereen van het gezin welkom om te komen kijken tijdens de lessen. Zo worden de overige gezinsleden ook betrokken bij hun gezinslid en is het alleen maar leuk en leerzaam. Na de les is er gelegenheid de hondjes met elkaar te laten spelen en drinken we nog een kopje koffie / thee en heeft u gelegenheid vragen te stellen.