This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 36278462

Onze Instructeurs

Mag ik me even voorstellen.

Mijn naam is Connie en ik woon samen met mijn man en drie windhonden in Rolde.

 

De liefde voor honden ontstond nadat ik van mijn zus op mijn elfde verjaardag mijn eerste hondje kreeg.

Zij ging het huis uit en ik was erg verdrietig dat ze haar hond Bongo mee nam. Dit maakte ze ruimschoots goed door Ierse setter Astrid aan me te schenken. Astrid en ik waren de volgende 11 jaren onafscheidelijk.


Begin jaren “90 ben ik met mijn honden op cursus gegaan en daar ontstond mijn interesse in het volgen van een instructeursopleiding. Het opvoeden van de hond op een positieve manier was toen veel minder vanzelfsprekend dan nu. Gelukkig is er veel veranderd en is het gebruik van slipkettingen meer uitzondering dan regel geworden. In de afgelopen 20 jaar dat ik les geef heeft de positieve aanpak bewezen dat zij belangrijk is voor een goede baas – hond relatie.


Naast het lesgeven besteed ik veel tijd aan onze Whippets Felix, Kayleigh en Megan. Regelmatig ben ik te vinden op het coursingterrein en op hondenshows.


Daarnaast vind ik bijscholing erg belangrijk en vooral ook leuk. Regelmatig volg ik daarom cursussen en heb onlangs het diploma KK1 gehaald bij de Raad van Beheer.

 

Mag ik me even voorstellen.

Mijn naam is Sylvia, sinds februari 2000 woon ik met mijn man en 2 dochters in Assen.

De hond is onze Mechelse herder Kyra, een teef van nu bijna 2 jaar oud. Vroeger hebben wij nog een Cavalier King Charles Spaniel gehad.

Met Kyra heb ik de puppycursus gedaan en de basiscursus en vervolgens ben ik haar zelf verder gaan trainen. Ik ben bij Hondenschool Rolde beland omdat ik het toch in groepsverband leuker vind en Kyra er nu meer van leert.

Al snel bleek ik meer passie te hebben in het trainen dan ik eerder heb beseft. Vandaar dat ik de opleiding tot hondentrainster ben gaan volgen en me verder ben gaan verdiepen in het les geven. Het contact met hond en baas en de progressie die ik tijdens het verloop van de cursus van de cursisten zie geven me positieve energie.

Het hebben van een hond als huisdier is voor mij van grote waarde, er is altijd iemand die je vrolijk begroet als je thuiskomt en je kunt heerlijk met ze spelen en wandelen. Tijd en aandacht aan je maatje geven begint al zodra de pup in huis komt. Het is leuk, omdat je er zelf ook heel veel van leert en het is heel goed voor het opbouwen van een sterke band met je hond. Je werkt aan een band van vertrouwen, van de hond in jou, maar ook van jou in je hond!

Ik begeleid je heel graag bij het opbouwen van deze vertrouwensband en het aanleren van alle benodigde en vooral leuke oefeningen daarbij.

 

Contactgegevens

06 36278462

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nu Aanmelden

Lijkt het u leuk om met uw hond of puppy bij ons een cursus te volgen?

Meld je dan nu aan!

 

AANMELDEN

 

Hondenschool Drenthe